Opslag chemicaliën

Waar op letten bij de opslag van chemicaliën

De opslag van chemicaliën is belangrijk voor de veiligheid en moet dus op een goede manier geregeld worden. Wij kunnen u hier zeker mee verder helpen. We beschikken over de nodige kennis en opleiding om u veiligheidsadvies te geven omtrent het opslaan van chemicaliën.

Natuurlijk zijn de veiligheidswensen afhankelijk van bedrijf tot bedrijf. Iedere onderneming is anders en daarom zorgen wij ook voor een oplossing op maat. Hieronder vindt u al enkele maatregelen voor het opslaan van chemicaliën.

Maatregelen voor opslag chemicaliën

Eerst en vooral moeten bij de opslag van chemicaliën de verschillende gevaarcategorieën gescheiden worden. Deze mogen niet samen worden opgeslagen. Chemicaliën veilig opslaan (irriterende en corrosieve stoffen) moet in aparte kasten gebeuren. Op die manier kunnen de stoffen niet met elkaar reageren. Ze kunnen bijvoorbeeld gescheiden worden van elkaar door elk in of op een eigen lekbak geplaatst te worden. Brandgevaarlijke stoffen moeten dan weer verplicht opgeslagen worden in een brandwerende veiligheidskast.

Voor het beperkt opslaan van chemicaliën zijn er vaak geen compartimenten voorzien in de kasten of lokalen. Ook hier geldt dus het principe dat niet compatibele producten niet bij elkaar mogen worden opgeslagen. Als er ondanks de veilige opslag van de chemicaliën toch een incident gebeurt, gebruik dan absorberende korrels of een ander absorptiemateriaal. In geval van het vrijkomen van grote hoeveelheden adviseren we u om het noodnummer te bellen.

Opslag chemicaliën

Zoals u leest is het zeer belangrijk dat de opslag van chemicaliën op een veilige manier gebeurt. Wij helpen u daar graag verder bij. We zorgen voor een oplossing op maat en beantwoorden al uw vragen omtrent chemicaliën veilig opslaan.

Bij interesse of vragen, neem dan zeker contact op met ons.