Chemische opslagplaats voor grootste verpakkingsbedrijf in Engeland

Trots kan Empteezy – de groep waartoe ook Opslagcontainers behoort – aankondigen dat ze ingeschakeld werden door het grootste verpakkingsbedrijf in Engeland. De firma was op zoek naar een bedrijf dat een chemische opslagplaats kan voorzien. Dit bedrijf is zelf een grote handelaar van eten, drinken en gespecialiseerd in verpakkingen.

Opslagplaats op maat van het bedrijf

Het is logisch voor deze sector om chemicaliën en brandbare stoffen te gebruiken. Daarom is een geschikte opslagplaats een must. Empteezy biedt drie soorten opslagcontainers

Eerder al rekende het grote verpakkingsbedrijf al op Empteezy voor alleenstaande opslagplaatsen. Nu was het verzoek echter groter, met een ruime chemische opslagplaats als einddoel.

Met Empteezy onderzochten we verschillende factoren zoals de ondergrond, afstand en uiteraard mogelijke gevaren. Vervolgens werd de chemische opslagplaats ontworpen op maat van het bedrijf. Zo biedt de nieuwe opslagplaats ruimte voor 192 palletten. Het gebouw heeft de vorm van een hoef en heeft in het midden een overdekte toegangsruimte, ook zaken die werden meegenomen in het ontwerp.

Empteezy heeft in het verleden al voor alleenstaande opslagplaatsen gezorgd in het bedrijf. Het bedrijf ging in gesprek met Empteezy en Empteezy bekeek al de mogelijkheden. Ze keken onder andere naar de ondergrond, afstand en de mogelijke gevaren.

Actief meedenken met de klant

De twee opslagplaatsen worden beschermd door verwarmingen die goedgekeurd zijn op vlak van ATEX. Dat betekent dat er geen explosiegevaar is doordat er speciale beveiliging wordt voorzien. De verlichting in het centrale deel is ook goedgekeurd volgens deze normen.

Empteezy heeft bewust gekozen voor een stalen constructie in plaats van een constructie in steen. Dit bleek de goedkoopste optie en dit paste beter in de planning aangezien dit slechts een tijdelijke opslagplaats betreft. Op deze manier moeten ze geen toestemming vragen om te mogen bouwen. In het project werd dus actief meegedacht met de klant om een vlot verloop te verzekeren.

Wij zorgden natuurlijk ook voor de levering en plaatsing. De klant vond tijd een belangrijk aspect en we kunnen u vertellen dat het proces van het ontwerpen tot het leveren en plaatsen slechts 14 weken heeft geduurd.

Bent u ook op zoek naar een geschikte (chemische) opslagplaats op maat en kunt u hulp gebruiken? Neem gerust contact op met Empteezy.