Opslagcontainer voor gevaarlijke producten

Zijn er gevaarlijke producten en/of ontvlambare vloeistoffen aanwezig in uw bedrijf? Dan zou u een veilige opslagcontainer voor die producten vast wel kunnen gebruiken. Met een opslagcontainer voor gevaarlijke producten kunt u namelijk een veilige werkomgeving bieden aan uw werknemers.

Een opslagcontainer van Empteezy wordt vooral gebruikt om gevaarlijke producten op te bergen. De container zorgt ervoor dat ontvlambare producten niet in aanraking komen met vuur of andere ontstekers. Alle onze opslagcontainers voor gevaarlijke producten voldoen aan de veiligheidsvoorschriften en bieden bescherming voor uw werknemers en uw bedrijf.

Welke soorten opslagcontainers zijn er?

  • Een inloopcontainer is een opslagcontainer voor kleine hoeveelheden gevaarlijke producten. Deze inloopcontainer bevat een vloeistofdichte opvangbak. Bij een lek wordt het gevaarlijk product daarin opgevangen om te voorkomen dat het naar buiten kan. Deze opslagcontainer is beschikbaar in verschillende standaardformaten.
  • Een stellingscontainer is een opslagcontainer voor ontvlambare vloeistoffen die in vaten worden gehouden. Hier gaat het ook eerder over kleine hoeveelheden van die vloeistoffen. Deze opslagcontainers kunnen aangepast worden naargelang de wensen van de klant. Zo kunnen we extra stellingen met opvangbakken voorzien, mocht u dat nodig vinden. Het vervoeren van de gevaarlijke producten kunt u ook makkelijker maken door oprijplaten te bestellen bij uw opslagcontainer.
  • Een modulaire magazijn container is een opslagcontainer zo groot als een gebouw. U kunt het daarom ook gewoon op uw bedrijfsgrond plaatsen. Deze opslagcontainer heeft het voordeel van beweegbaar te zijn. Dat biedt u de optie om de opslagcontainer te veranderen en/of te verlengen. Ook hier kunt u kiezen voor enkele bijkomende opties zoals oprijplaten en extra ventilatie.

Voordelen van een opslagcontainer?

De opslagcontainers voor ontvlambare vloeistoffen bestaan uit plaatstalen aan de binnenkant. Die stootwand is ongeveer 3 millimeter dik waardoor de binnenkant van de opslagcontainer mechanisch is beschermd. Iedere opslagcontainer heeft ook schuifdeuren, waardoor het stockeren van de gevaarlijke producten vrij vlot kan verlopen.

Dankzij een verzinkt onderstel kan de opslagcontainer niet roesten, terwijl ook een plaatstalen stootwand bescherming biedt. Bovendien zorgt dat onderstel ervoor dat de opslagcontainer stabiel en stevig blijft staan. Mochten er lekken ontstaan in sommige vaten, dan worden de ontvlambare vloeistoffen opgevangen in een van de opvangbakken.

Wenst u een opslagcontainer te bestellen?

Bij Empteezy vindt u de drie soorten opslagcontainers aan een correcte prijs. Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring en kunnen daardoor ook kwaliteit bieden. Wilt u uw ontvlambare producten veilig opbergen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.