Brandwerende container

Sinds de komst van PGS 15 is er wel wat veranderd rond de eisen van brandwerende containers. PGS 15 zijn de regels voor de opslag van gevaarlijke stoffen. Deze regels moeten een aanvaardbaar beschermingsniveau realiseren voor de mensen en het milieu.

Volgens de PGS 15 regels moet een brandwerende container als geheel worden beoordeeld. Daarnaast moet de container ook volgens verschillende criteria resistent zijn tegen de effecten van brand. De reden hiervoor is dat u geen risico’s kunt nemen bij brandveiligheid. Bij een brandwerende container moeten niet alleen alle losse onderdelen getest worden, maar ook het geheel. Op die manier worden de risico’s omtrent brandveiligheid beperkt.

Een brandwerende container is een goede oplossing voor de opslag van gevaarlijke stoffen. Bij gevaarlijke stoffen is het belangrijk dat ze goed beveiligd worden. Als er bijvoorbeeld brand uitbreekt dan kunnen er heel wat giftige stoffen vrijkomen. De brandwerende containers worden gemaakt uit kwalitatieve materialen en op die manier zorgen we er voor dat ze voldoen aan alle veiligheidsnormen met betrekking tot brandveiligheid. In geval van brand moeten de containers 60min brandwerend zijn.

Welk soort opslagcontainer

Afhankelijk van de situatie en het bedrijf zal de keuze verschillen. Wanneer u verschillende chemische en gevaarlijke stoffen moet opslaan, dan is een brandwerende opslagcontainer zeker aangeraden. Door onze jarenlange ervaring en ons breed assortiment kunnen wij u zeker verder helpen. Neem zeker contact op met ons voor meer informatie.